Descopera Predeal/Brasov

 

De la 130 lei/persoana/noapte


Distracție pe pârtie

Stațiunea Predeal este recunoscută și drept „leagănul schiului românesc”, fiindcă este unul dintre primele locuri unde românii au practicat acest sport. Revista Hercules vorbea, în 1892, despre noul și ciudatul sport „săniușul în picioare”. Prin această exprimare se referea la un grup de schiori condus de Carol Ganzert care au parcurs Clăbucetele Predealului în acel an. Clubul sportiv Predeal a fost înființat în 1926, iar de-a lungul timpului a existat aici chiar și un liceu de schiori. Nenumărate competiții de schi au fost organizate la Predeal, atât în interbelic, cât și în perioada comunistă. Astăzi, în Predeal funcționează 8 pârtii, a căror lungime însumează 10km, iar suprafața domeniului skiabil este de 45kmp. Toate pârtiile sunt modernizate și beneficiază de instalații de iluminat, tunuri cu zăpadă artificială, telescaun și teleschi.

Ce poți vizita în Predeal

Castelul Peleș din Sinaia
În stațiunea Sinaia, la mai puțin de 10km de Bușteni, se află poate cel mai frumos palat din România. Castelul Peleș a fost construit în perioada 1873-1914 ca reședință a Familiei Regale a României, în proprietatea căreia se află și astăzi. Primul rege al României a vizitat Sinaia în 1866, la scurt timp după încoronare, și a rămas plăcut surprins de frumusețea acelor locuri. Astfel, a hotărât să ridice aici o reședință de vară pentru familia regală. Inaugurarea oficială a avut loc în 1883, iar încă din acel an au început demersurile de modificare și extindere. La forma finală s-a ajuns abia în 1914. Palatul numără 160 de camere, iar turnul central are înălțimea de 66m. Deși familia regală se folosește de acest palat, aici încă funcționează Muzeul Peleș, unde vizitatorii pot vedea câteva dintre cele mai importante și mai frumoase încăperi ale sale: holul de onoare, biblioteca regală, sălile de arme, sala de muzică, sala florentină, sala maură, dormitorul regal și alte câteva încăperi. Castelul Cantacuzino din Bușteni
Imobilul a aparținut familiei Cantacuzino, iar în prezent adăpostește un muzeu. Superba clădire a fost proiectată la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, de către faimosul arhitect român Grigore Cerchez, cel care a lucrat la multe construcții emblematice din România precum Palatul Cotroceni, Palatul Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” din București, Bursa din București, Teatrul Odeon și multe altele. Imensul palat are un design interior deosebit de frumos, cu vitralii, plafoane cu grinzi pictate, balustrade elegante din lemn, piatră și fier, șeminee și mozaicuri. Expoziția permanentă cuprinde o serie de blazoane și portrete ale familiei Cantacuzino. Expozițiile temporare oferă vizitatorilor șansa de a vedea lucrări de artă din perioadele modernă și postmodernă, în mare parte picturi, fotografii și sculpturi.
Localizare: strada Zamorei nr.1, Bușteni, Prahova